V Zavodu Celeia Celje bodo na Martinovo soboto, v sodelovanju z druščino Vin.CE in drugimi partnerji, tudi letos pripravili enološko-gastronomski dogodek DOBROdošlo VINO. Na petnajstih stojnicah se bodo predstavili vinarji iz celotne Slovenije. Ponudbo bodo dodatno popestrili ponudniki domačih dobrot ter ulične kulinarike. Poskrbljeno bo tudi za krst mladega vina ter celodnevni glasbeni program.
V Zavodu Celeia Celje bodo na Martinovo soboto, v sodelovanju z druščino Vin.CE in drugimi partnerji, tudi letos pripravili enološko-gastronomski dogodek DOBROdošlo VINO. Na petnajstih stojnicah se bodo predstavili vinarji iz celotne Slovenije. Ponudbo bodo dodatno popestrili ponudniki domačih dobrot ter ulične kulinarike. Poskrbljeno bo tudi za krst mladega vina ter celodnevni glasbeni program.
Na Martinovo soboto (9. 11. 2024) Zavod Celeia Celje v sodelovanju z druščino Vin.CE in drugimi partnerji drugo leto zapored pripravlja celodnevni enološko-gastronomski dogodek DOBROdošlo VINO. »Veseli smo, da bomo tudi letos na Krekovem trgu imeli priložnost spoznati bogato vinsko dediščino slovenskih vinorodnih dežel. Povabilu k sodelovanju so se odzvali tako naši stalni partnerji, kot tudi vinarji in kleti, s katerimi doslej še nismo sodelovali. Pokušina mladega vina in zrelih vin butičnih vinarjev in velikih vinskih kleti bo potekala na petnajstih stojnicah. Dodatno bodo ponudbo popestrile domače dobrote ter ulična kulinarika. Tople jedi za otroke in odrasle bodo pripravljali v Hotelu Evropa, nekdanji svetovni prvak v smučarskem krosu Filip Flisar bo ponujal svojo pohorsko šunko, Vojko Kunaj pa bo poskrbel za peko kostanja,« je o martinovanju v Celju povedala mag. Maja Voglar, direktorica Zavoda Celeia Celje. Za pokušino vin bodo na dogodku na voljo posebni paketi (3 ali 5 kuponov po 3 ali 5 evrov), prav tako bodo kuponi na voljo za tople jedi Hotela Evropa. Cena kupona za šmorn z jabolčno čežano in preliv ali telečjo klobaso, solato rdečega zelja, hruško in majonezo pečene čebule bo 7 evrov. Kot je stalnica na dogodkih v organizaciji Zavoda Celeia Celje, se bo tudi tokrat zasledovalo trajnostne smernice. V uporabi bodo povratni stekleni kozarci ter okolju prijazna embalaža. Količina odpadkov bo minimalna. Ponudnikih s podeželja bodo poskrbeli za domače, sezonske in lokalno pridelane izdelke.
Dogajanje DOBROdošlo VINO se bo na Martinovo soboto začelo ob 11. uri, tradicionalni krst mladega vina bo opoldan opravil Tadej Linasi, župnik župnije Celje – Sv. Danijel, za glasbeni program pa bo poskrbela skupina Drugi vagon. Dogajanje na trgu se bo sklenilo ob 18. uri. Prireditev bo v vsakem vremenu.
DOBRO VINO - vinarji in vinske kleti: Vina Huba, Klet Brda, Posestvo Bela gora, Vina Jaunik, Šmarska vinska klet, Vinakoper, Kunej vino & čokolada, Zdolšek penine, Vina Glavač, Silvester Marič, Miha Založnik, Mastnak & Frelih winery, Vinogradništvo Kos in Vinogradništvo Edvard Kolar.
DOBRO PODEŽELJE: Kmetija pr'Kofetl, Društvo Zelenko, Joštov mlin in Zdolšek suhomesnati izdelki.
DOBRA HRANA: Hotel Evropa, Filip Flisar, Vojko Kunaj.
VIR: Zavod Celeia Celje