Inšpektorat za kulturo in medije bo v četrtek, 7. novembra 2024 sodeloval na novinarski konferenci o oglaševanju prehranskih dopolnil v medijih.

Inšpektorat za kulturo in medije bo v četrtek, 7. novembra 2024 sodeloval na novinarski konferenci o oglaševanju prehranskih dopolnil v medijih.

V četrtek, 7. novembra 2024 ob 13. uri, bo Inšpektorat za kulturo in medije sodeloval na skupni novinarski konferenci pristojnih institucij o spornem oglaševanju prehranskih dopolnil v medijih v City Hotelu na Dalmatinovi 15 v Ljubljani.

Na novinarski konferenci bodo sodelovali:

  • Sonja Trančar, glavna inšpektorica, Inšpektorat RS za kulturo in medije (IRSKM),
  • Tomaž Gorjanc, vodja Sektorja za elektronske medije na Agenciji za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije,
  • Andreja Mojškrc, inšpektorica Zdravstvenega inšpektorata Republike Slovenije,
  • dr. Marjeta Recek, vodja Sektorja za varovanje zdravja na Ministrstvu za zdravje,
  • dr. Urška Blaznik, Nacionalni inštitut za javno zdravje.

Inšpektorat Republike Slovenije za kulturo in medije bo opozoril na stanje na področju radijskih programov, splošno-informativnih tiskanih medijev ter elektronskih publikacij, Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije,  pristojna za nadzor oglaševanja v televizijskih programih in avdiovizualnih medijskih storitvah na zahtevo, pa na odgovornost medijev pri predvajanju tovrstnih oglasov in predstavila dosedanje aktivnosti in nadaljnje stopnjevanje ukrepov.

Dosedanje ukrepe in razsežnosti spornega oglaševanja dopolnil in nadaljnje ravnanje bodo tako v prvem skupnem nastopu doslej predstavile institucije, med katere je razpršena regulacija področja oglaševanja prehranskih dopolnil, pa tudi s področja varovanja zdravja.

VIR: Inšpektorat Republike Slovenije za kulturo in medije