Mednarodni projekt Jazzchange skrbi za svež veter na evropski glasbeni sceni, ki s pomočjo izvirnih povezav in izmenjav uspešno veje preko geografskih pa tudi žanrskih meja.

Jazzchange 2024: Astrid & The Scandals + Marcel Gidote’s Holy Crab

Mednarodni projekt Jazzchange skrbi za svež veter na evropski glasbeni sceni, ki s pomočjo izvirnih povezav in izmenjav uspešno veje preko geografskih pa tudi žanrskih meja.
Tokratna edicija prinaša nastop mlade slovenske glasbenice, ki je po študiju klasičnega petja in harfe zajadrala v alternativne glasbene vode ter jih razburkala z drzno glasbeno govorico in pogumom za drugačnost. Ime skupine, ki jo je Astrid ustanovila skupaj s producentom in partnerjem Tomažem Zupančičem, tako nikakor ni naključje! O uspešnosti podviga ob odmevnosti in priljubljenosti skladb, kot sta Dry Out in Release me ter debitantskega albuma 18.48, priča tudi nominacija za nagrado evropskega inkubatorja in spodbujevalca glasbenih inovacij HEMI 2024.


Drznost in inovativnost zaznamuje tudi glasbo češke zasedbe Marcel Gidote’s Holy Crab, ki je svoj glasbeni recept utemeljila na progresivnem roku šestdesetih in sedemdesetih let, ga oplemenitila z izvirnostjo ter sodobnim zvenom in začinila z drznimi ter odštekanimi idejami. Rezultat? Frank Zappa sreča digitalno dobo ali psihedeličnost za nove čase, oplemenitena z močnimi sporočili in kritično noto, primerno časom, v katerih živimo.

JAZZCHANGE 2024: ASTRID & THE SCANDALS + MARCEL GIDOTE’S HOLY CRAB
Jazz v Narodnem domu

Mali oder Narodnega doma
Sobota, 9. november, 20.30

za IZVEN
Astrid & The Scandals (SI): Astrid Ana Kljun, vokal, električna harfa |  Tomaž Zupančič, kitare, klaviature, el. bas | Luka Flegar, el. kitara | David Nik Lipovac, bobniMarcel Gidote’s Holy Crab (CZ): Jan Bukovjan, vokal, saksofon, flavta, klarinet, kitara | Ondřej Vávra, vokal, kitara | Viktor Eberle, vokal, klaviature | Marek Sobota, el. bas | Matěj Šolc, bobni

VIR: Narodni dom