Včeraj je pri založbi Chiara izšla pravljica Deklica, ki je poletela z mirom, v kateri je glavna junakinja smučarska skakalka Ema Klinec. V družbi glavne junakinje, avtorice pravljice Bojane Fende Habula, ilustratorke Tine Perko in urednice Tadeje L. Zupan so pravljico včeraj premierno predstavili v do zadnjega kotička napolnjeni knjigarni Konzorcij v Ljubljani.

Včeraj je pri založbi Chiara izšla pravljica Deklica, ki je poletela z mirom, v kateri je glavna junakinja smučarska skakalka Ema Klinec. V družbi glavne junakinje, avtorice pravljice Bojane Fende Habula, ilustratorke Tine Perko in urednice Tadeje L. Zupan so pravljico včeraj premierno predstavili v do zadnjega kotička napolnjeni knjigarni Konzorcij v Ljubljani.  Skozi to ganljivo pravljico spoznamo zgodbo Eme Klinec, ki ji je s pomočjo staršev, mitskega orla, zmaja in modreca Karniona uspelo poleteti ne le v športnem svetu, temveč tudi v osebnem razvoju. Knjiga razkriva pomembnost notranjega miru, discipline in podpore najbližjih pri iskanju zmagovalca v sebi.


"Za uspeh je ključna vztrajnost, zaupanje vase tudi takrat, ko nam ne gre najboljše, in pravi ljudje okoli nas." -Ema Klinec, smučarska skakalka V pravljico, ki vsebuje tudi prevod v angleški in nemški jezik, je avtorica vključila Gestalt terapijo in filozofijo, katere globok smisel je razširiti zavedanje posameznika, da se lahko preseže. Namenjena je otrokom vseh starosti - notranjemu otroku v vsakem izmed nas. "Ema pooseblja vse vrednote glavne junakinje pravljice - je zdravo skromna, notranje mirna in hvaležna," je povedala avtorica Bojana Fende Habula.   Na vprašanje, kakšen je občutek, ko letiš, je Ema Klinec odgovorila tako: "Pred skokom diham in se umirim. Na tekmah ne razmišljam o skoku, temveč ga opravim avtomatsko, saj sem ga prej že večkrat vizualizirala. Poskušam se sprostiti in uživati." O avtorici


Bojana Fende Habula je leta 1991 ustanovila prvi in edini holistični center Karnion v Sloveniji, zasebno šolo, edino s 7 zvezdicami v Evropi. Je avtorica in izvajalka številnih programov: Dialogika – jezik odgovornosti, Kreativnost v komunikaciji, 4-letnega podiplomskega Študija razvoja celostne osebne uspešnosti, medicinski Superlearning Karnion® 13 tujih jezikov in slovenščine za tujce. K sodelovanju je pritegnila že številne izjemne posameznike in podjetnike ter praktično vse največje slovenske gospodarske družbe. Skupaj z Anito Ogulin in ZPM je izdala avtorsko knjigo Dnevnik prijaznosti. Verjame, da si duha in srce lahko nahranimo samo s pravo ljubeznijo, in da je milost, če si poklican v delo, kjer si lahko kanal za pravo ljubezen.

VIR: založba Chiara