Občina Radovljica vabi na javno razpravo o Občinski celostni prometni strategiji (OCPS) Radovljica. Javna razprava bo v četrtek, 24. oktobra 2024, ob 18. uri v prostorih Občine Radovljica (Gorenjska cesta 19, Radovljica).

Občina Radovljica vabi na javno razpravo o Občinski celostni prometni strategiji (OCPS) Radovljica.  Javna razprava bo v četrtek, 24. oktobra 2024, ob 18. uri v prostorih Občine Radovljica (Gorenjska cesta 19, Radovljica).

Namen razprave je pogovoriti se z občankami in občani o izzivih na področju hoje, kolesarjenja, javnega potniškega prometa in vožnje z osebnimi vozili ter viziji prometa v občini Radovljica. Javno razpravo bo vodil pripravljavec OCPS podjetje B22, rezultati pa bodo ključni pri oblikovanju OCPS.

Vabimo tudi k izpolnitvi ankete o prometu v občini Radovljica, dostopne na spletni povezavi https://www.1ka.si/a/dd01b911.

 

V strategiji bodo imeli prednost mehki ukrepi, ki ne vključujejo gradnje, in trajnostni potovalni načini, ki nadomeščajo uporabo avtomobilov. Katere poti v občini so najpomembnejše in komu naj se v prometu omogoči več prostora – pešcem, kolesarjem, JPP ali avtomobilom? Odgovori na nekaj ključnih vprašanj o prometu bodo pomagali opredeliti glavna področja ukrepanja v občini Radovljica.

Predstavitev namena in ciljev nove Celostne prometne strategije Občine Radovljica (gradivo za 15. sejo občinskega sveta 23. 10. 2024)

VIR: Občina Radovljica