vljudno vabljeni na on-line strokovno-izobraževalni seminar: Začela se je inteligenčna revolucija - 24. 10. 2024 ob 14.00 uri.

Spoštovani,

 

vljudno vabljeni na on-line strokovno-izobraževalni seminar: Začela se je inteligenčna revolucija - 24. 10. 2024 ob 14.00 uri.

 

Začela se je inteligenčna revolucija, kjer je ključno znanje o uporabi sistemov umetne inteligence za spremembo poslovanja.

 

Na seminarju boste podrobneje spoznali strukturo in delovanje transformerjev ter nadgradnje modelov, kot sta RAG in fine-tuning. Ogledali si boste tudi besedne vložitve in kako se besede pretvorijo v numerične vektorje, na primer z algoritmom Word2vec. Na praktičnih primerih bodo testirani delovanje najnovejših in komercialno najuspešnejših velikih jezikovnih modelov (LLM), kot so GPT-4, Mini, in o1. Predstavili bomo tudi odprtokodne velike jezikovne modele, kot je Llama 3.

 

Predavanje in strokovno-izobraževalni seminar bo izvedla skupina pod vodstvom prof. dr. Matjaža Gamsa iz Instituta »Jožef Stefan«, ki je s 50 leti prakse umetne inteligence (AI) in 20 let raziskav napredne oz. super-AI ter 200 projekti med nosilci v tem delu Evrope. V zadnjem letu je skupina izvedla predavanje neposredno 2.000 udeležencem. Posebej pomembni so prenosi v prakso na področju AI, torej veliko konkretnih izkušenj še celo iz časov, ko AI še ni bila tako uspešna.

 

Več informacij in prijava.

 

Vabljeni!

 

VIR: Jožef Stefan Institute