Od 4. do 7. maja 2023 bo mednarodna konferenca PRO PR potekala že v svoji jubilejni, dvajseti izvedbi. Za lokacijo so organizatorji izbrali hotel Jezero na Plitvičkih jezerih.

Slogan konference bo »Zeleni odnosi z javnostmi, zelena odgovornost«, udeleženci pa se bodo lahko udeležili šestnajstih predavanj in dveh okroglih miz. Med glavnimi govorci bodo Martin Nesirky, direktor informacijske službe Združenih narodov, John Shield, direktor komunikacij pri BBC, Carlos Chaguaceda, direktor komunikacij v Museo Nacional Del Prado, in Erik den Hoedt, direktor službe za javno komuniciranje in informiranje nizozemske vlade. Poleg tujih bodo sodelovali tudi domači in regionalni predavatelji, v sklopu konference pa bodo že enajstič zapored podelili tudi nagrade PRO PR GLOBE.

POPOTOVANJE, KI TRAJA ŽE 20 LET

»Veseli me, da je to popotovanje, ki traja že 20 let. Vedno rad poudarim, da ne gre za spektakel, ampak smo osredotočeni na znanje, primere iz prakse odnosov z javnostmi in povezovanje, kar je eden od ključev do uspeha. Čeprav vsi govorijo o digitalni preobrazbi, digitalno komuniciranje ne more delovati brez odnosov z javnostmi, ki so prav tako doživeli svojo preobrazbo – tako vsebinsko, organizacijsko kot tudi z oblikami nalog, ki se nenehno nadgrajujejo in širijo obzorja splošne in notranje javnosti,« je ob najavi konference poudaril Danijel Koletić, predsednik organizacijskega odbora.

V preteklih dvajsetih letih so sicer organizatorji pripravili 285 predavanj, 32 delavnic in 33 okroglih miz, na konferencah pa je sodelovalo že več kot 4100 udeležencev.
VIR: MM