od 4. do 7. maja 2023 "Zeleni odnosi z javnostmi, zelena odgovornost"

od 4. do 7. maja 2023 "Zeleni odnosi z javnostmi, zelena odgovornost" 

TURISTIČNA SKUPNOST OBČINE PLITVIŠKA JEZERA
Območje Plitviških jezer, razglašeno za narodni park, je eno izmed najlepših naravnih znamenitosti Evrope. To gozdno gorsko območje sestavljajo šestnajst prelepih jezer in ribnikov kristalno modro-zelene barve. Mnogo rek in potokov jih napaja z vodo, med seboj so povezani s svetlikajočimi in gozdnimi slapovi. Skozi tisočletja je voda teh jezer narasla, odnesla in raztopila kamnine skozi katere je tekla. Zaradi nenehnega odlaganja sedimenta so zrasle majhne pregrade, zavese, rokavi in slapovi. Z belim slojem ta material prekrije in okameni obalo, padla drevesa in kamne na dnu jezera, kar daje vodi posebno bleščečo lepoto. S svojo mehansko močjo voda uničuje posamezne travertinske pregrade, torej je celoten proces oblikovanja travertin in jezer zelo dinamičen.

ZMAGOVALKA PRO PR GLOBE AWARD
Zmagovalka prestižne nagrade PRO PR GLOBE Award je gospa Mary Beth West.  Bazirana v Združenih državah, Mary Beth West prinaša konkurenčen učinek za organizacije skozi moč strateškega komuniciranja, pomaga senior managementskim ekipa graditi verodostojne, zaupljive odnose in ugled blagovne znamke s raznolikimi deležniki, ki so kritičnega pomena za finančni uspeh. Njeni komentarji so bili objavljeni v The Wall Street Journal, Harvard Business Review, the USA Today Network, Business Insider, PRweek, PR news, The Public Relations Strategist in mnogih drugih poslovnih publikacijah. Mary Bethino delo je priznano v raznih industrijah, vključno z finančnimi storitvami, predelovalno industrijo, odjemalski in B2B. Osebno je financirala raziskovalne projekte PR industrije v sodelovanju z Etično in Skladnostno Iniciativo v ZDA ter britanskim Inštitutom za Poslovno Etiko. Mary Beth investira veliko svojih industrijskih storitev v londonsko Asociacijo za Javne odnose in Komunikacijo (PRCA), ki jo je poleti 2022 imenoval za članico (Fellow - FPRCA).
PREDAVATELJICA PRO PR KONFERENCE
Med letošnjimi predavatelji PRO PR konference je gospa Nataša Kalauz. Gospa Nataša Kalauz je specialistka za mednarodne odnose z 15 leti managementskih izkušenj v velikih mednarodnih organizacijah. Njena akademska in profesionalna kariera se razprostira čez 2 celini in 5 držav, delala je za Združene narode, služila kot Direktorica Britanskega Trgovinskega in Investicijskega Oddelka in je pred kratkim prevzela vlogo prve generalne direktorice WWF Adria. Nataša vodi regionalno ekipo predanih zaposlenih v 8 državah adriatske regije - Slovenija, Hrvaška, Srbija, Bosna in Hercegovina, Črna gora, Kosovo, Severna Makedonija in Albanija, s ciljem zaščite naših naravnih virov, da lahko še dalje pridobivamo koristi od hrane, energije in vode. 

PANELISTKA PRO PR KONFERENCE
Gospa Tihana Ela Kružić bo del panela "Je povedati resnico dovolj, da se prereže skozi meglo laži?", ki bo moderiran s strani gospoda Richarda Linninga, predsednika Inštituta za svetovne inovacije in management sprememb. 
Tihana Ela Kružić je svoje izobraževanje zaključila na Fakulteti za politično znanost, Univerze v Zagrebu. Trenutno zaseda pozicijo vodje oddelka medijske analize v Press Clippingu v Zagrebu. Skupaj z ekipo strokovnjakov je predana razvoju učinkovitih metodologij za medijsko analizo in PR vrednotenje, kot prepoznavanju pomena vsestranskega ocenjevalnega procesa. Iskanje najboljšega merskega orodja je naloga, ki jo skupaj z njeno ekipo jemlje zelo resno. Prepoznava velike izzive na področju analize vsebin in vzpostavljanju merskih standardov za razne tipe medijev. Nenehne spremembe v tehnologiji, poročanju in ustvarjanju vsebin le otežujejo ta proces. Občasno ima gostujoča predavanja v šolah in na konferencah, njeno delo je bilo objavljeno kot del znanstvene študije na Edward Bernays konferenci. Preden se je popolnoma podala v analitiko, je delala z Narodnim Demokratičnim Inštitutom za Mednarodne Odnose na področju razvoja demokratičnih inštitucij, političnih programov, politične komunikacije in svobodo medijev. 

VIR: Apriori