V Ljubljani bo 15. novembra potekalo tradicionalno srečanje vseh, ki jih povezuje energetska zakonodaja. Ta tudi v prihodnjem letu prinaša vrsto novosti, ker pa le še nekaj dni lahko ujamete tudi ugodnejše kotizacije, pohitite s prijavo.

Datum objave:
23. oktober 2023

Avtor:
Brane Janjič
V Ljubljani bo 15. novembra potekalo tradicionalno srečanje vseh, ki jih povezuje energetska zakonodaja. Ta tudi v prihodnjem letu prinaša vrsto novosti, ker pa le še nekaj dni lahko ujamete tudi ugodnejše kotizacije, pohitite s prijavo.

Tradicionalno srečanje pravnikov in vseh, ki jih zanimata evropska in nacionalna energetska zakonodaja, bo letos potekalo 15.novembra v Ljubljani, organizatorji pa so tudi tokrat pripravili vrsto aktualnih tem. Udeleženci bodo tako lahko prisluhnili razpravam o tem, kakšne pasti in poslovne priložnosti prinašajo zakonodajne novosti zaleto  2024 na področju tarif, shranjevanja energije, uvajanja obnovljivih virov energije ter učinkovite rabe energije. Tako bo direktorica Agencije za energija mag. Duška Godina predstavila prenovo obračuna omrežnine in nove tarife, ki se bodo začele uporabljati z marcem prihodnje leto. O tem, kako deluje v praksi in kakšne izzive prinaša investitorjem težko pričakovani nov Zakon o uvajanju naprav za proizvodnjo električne energije iz obnovljivih virov energije, ki je julija letos stopil v veljavo, bosta spregovorila Aleš Jurak iz Resalte in Andrej Špec iz Elesa. Kakšna je vloga energetske učinkovitosti v novi evropski zakonodaji ter kakšne konkretne spodbude in obveznosti čakajo deležnike že v letu 2024 bo pojasnil mag. Erik Potočar iz MOPE, mag. Jure Levovnik iz odvetniške pisarne Jadek in Pensa pa bo prvič predstavil pravne vidike shranjevanja električne energije, ki postaja ključen in vse bolj trendovski element poslovno uspešnih modelov uvajanja obnovljivih virov.

Nova zakonodaja v času velikih sprememb v energetiki v veliki meri s pospešenim uvajanjem obnovljivih virov in s tem povezanih novih tehnologij diktira številne nove poslovne priložnosti in izzive zelenega energetsko-podnebnega prehoda, zato edinstvene priložnosti, da se z izmenjavami mnenj in izkušenj z vodilnimi strokovnjaki z zakonodajnega področja  pravočasno seznanite s ključnimi praktičnimi novostmi energetskega prava ter se učinkovito pripravite na prihajajoče leto, ne kaže zamuditi. Več informacij o srečanju in prijavi dobite na spletni strani Prosperie. 

VIR: Naš Stik