Dobro dejanje povzroči dobre posledice - misel velikega misleca Gandija - je bilo vodilo, da smo na ERŠ 23. 5. 2022 izvedli 10. dobrodelni koncert z naslovom PRETEKLOST JE NAŠA SEDANJOST.

Zmoremo in bomo, ker moramo, je naš moto, da z dobrodelnim koncertom in zbranimi sredstvi pomagamo našim dijakom, ki so pomoči potrebni. In za to skrbi šolski sklad šole.

Rdeča nit koncerta je bila, da je življenje tisto, v katerega moramo verjeti, slediti besedam pesnika Toneta Pavčka "Ne bojte se življenja! Naj pljuska v vas z vso silo in v vse žile, naj vas nese ali zanese, le ne pustite, da vas spodnese ...!"

Pri izvedbi imajo ključno vlogo naši dijaki - umetniki vsak na svojem področju -, ki s svojim nastopom ali drugim delom, pomembnim za potek koncerta, dokažejo, kaj vse še poleg znanja iz elektrotehnike, mehatronike in računalništva obvladajo.

Na letošnjem 10. dobrodelnem koncertu so sodelovali tudi naši nekdanji dijaki, na kar smo še posebej ponosni. Pevki Julija in Hana Dermol ter pevec Vili Resnik so bili gostje koncerta.

Zahvaljujemo se vsem nastopajočim, donatorjema podjetju Verdis iz Slovenj Gradca, MO Velenje in županu MO Velenje gospodu Petru Dermolu za vzpodbudne besede in misli.

PR: Šolski center Velenje