Združenje športnih zvez in Športna unija Slovenije – zveza društev za športno rekreacijo in športno vzgojo organizirata 27. TAFISA svetovni kongres, ki bo med 8. in 12. junijem v Grand hotelu Bernardin v Portorožu

Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez in Športna unija Slovenije – zveza društev za športno rekreacijo in športno vzgojo organizirata 27. TAFISA svetovni kongres, ki bo med 8. in 12. junijem v Grand hotelu Bernardin v Portorožu.
 
TAFISA (The Association For International Sport for All) je vodilna svetovna organizacija na področju športa za vse, ustanovljena leta 1991 v Bordeaux, Francija, danes s sedežem v Frankfurtu. Združuje več kot 360 članic iz 170-ih držav. Cilj TAFISA je ozaveščanje o pomenu športa za vse in telesne dejavnosti s ciljem vključevanja gibanja v vsakdanje življenje.
Obe organizaciji, OKS-ZŠZ in ŠUS, sta zelo aktivni članici TAFISA, zato je generalna skupščina TAFISA leta 2017 v Seulu organizacijo svojega 27. svetovnega kongresa zaupala Sloveniji.
 
Portorož bo med 8. in 12. junijem 2022 gostil globalno največji in najprestižnejši svetovni kongres športa za vse, ki predstavlja odlično priložnost za nova spoznanja trendov in smernic svetovnih organizacij na tem področju.
 
Častni pokrovitelj kongresa je predsednik Republike Slovenije, gospod Borut Pahor.
 
Poleg kongresa, kjer se bodo obravnavale strokovne vsebine nosilne teme »Šport za vse v spreminjajočem se svetu«, bodo vzporedno potekali sestanki štirih projektov, sofinanciranih s strani Evropske komisije, program Erasmus+ šport. TAFISA bo v okviru volilne skupščine izvolila novo vodstvo ter na posebni svečani slovesnosti obeležila svojo 30. obletnico aktivnega delovanja.

PR Organizacijski odbor 27. TAFISA svetovni kongres