NA FORTENOVA GRUPO PRENESENIH 18,53 ODSTOTKA  MERCATORJEVIH DELNIC 

NA FORTENOVA GRUPO PRENESENIH 18,53 ODSTOTKA  MERCATORJEVIH DELNIC 

V torek, 30. marca 2021, se je začel postopek prenosa delnic Poslovnega sistema Mercator na Fortenova grupo. Delnice, ki jih je imela Sberbank v PS Mercator, so zamenjane za deleže v Fortenova grupi, s tem pa je na Fortenova grupo prenesenih 18,53 odstotka delnic Mercatorja. Lastniški delež Sberbank v Fortenova grupe se je tako povečal na 44 odstotkov.

 „Včerajšnji začetek prenosa delnic Mercatorja na Fortenova grupo in prodaja Poslovnega področja Zamrznjena hrana, ki je bila zaključena v ponedeljek, sta del  optimizacije portfelja Fortenova grupe. Ta pa je usmerjena v krepitev kapitalske strukture in konsolidacijo ključnih področij, v katerih ima Fortenova grupa vodilni položaj na trgu. Ko se včeraj začeti postopek prenosa delnic Mercatorja na Fortenova grupo zaključi, bo Fortenova grupa z Mercatorjem nedvomno vodilna na regionalnem maloprodajnem trgu, s pomembnimi zmogljivostmi v naložbe za nadaljnjo rast“, je poudaril Fabris Peruško ob začetku postopka prenosa Mercatorjevih delnic. 

Peruško je poudaril tudi, da so bile družbe Fortenova grupe v pandemski krizi ključne za zagotavljanje osnovne preskrbe ljudi na vseh trgih, kjer poslujejo, zahvaljujoč tudi tisočem velikih in manjših dobaviteljev, tako lokalnih kot tujih, s katerimi imajo družbe v okviru Fortenova grupe dolgotrajne in stabilne poslovne odnose. 

 “Prihajajoča integracija Mercatorja z maloprodajo Fortenova grupe je velika priložnost za vse ključne dobavitelje, kar pomeni tudi za slovenske dobavitelje”, je še poudaril Peruško, navezujoč se na v sredo objavljeno poročilo posebnega člana Mercatorjeve uprave, ki je potrdilo popolno skladnost Mercatorjevega poslovanja z zakonom, t.i. lex Mercator. V poročilu je poudarjeno, da je Mercator svojim strateškim slovenskim dobaviteljem ponudil možnost dolgoročnega dogovora o sodelovanju, ki so ga podpisali vsi tisti, ki so v takem dogovoru videli svoj poslovni interes.

PR:

Fortenova

Deli objavo

Reakcija na objavo
0Smile0Lol1Wow0Love0Sad0Angry

Komentiraj

© pressnews.si 2021. Vse pravice pridržane.

en_USEnglish