Energetika

Cene elektrike pri nas pod povprečjem EU

Vladni ukrepi na področju uravnavanja cen električne energije za gospodinjstva in male poslovne odjemalce so bili učinkoviti, saj analiza končnih cen električne energije v Sloveniji in drugih članicah EU kaže, da so te bile precej pod evropskim povprečjem in povprečjem sosednjih držav.

Energetika

Eko polnjenje omogočeno še na dodatnih petih polnilnicah sistema Gremo na elektriko

Z 22. aprilom eko polnjenje Elektro Ljubljana omogoča že na 72 polnilnicah sistema Gremo na elektriko.

Energetika

Družba Elektro Gorenjska prejela prestižno priznanje

Podjetje Elektro Gorenjska je nedavno postalo prejemnik kristalne plakete zlate bonitetne odličnosti, ki je priznanje za njihovo dolgoletno finančno stabilnost, odličnost poslovne politike ter korektnost v poslovnih odnosih. Priznanje, ki ga podeljuje bonitetna hiša CompanyWall, Elektro Gorenjska uvršča med najbolj zaupanja vredna in uspešna podjetja v regiji.

Energetika

Uroš Blažica ostaja na čelu družbe Elektro Primorska

Družbo Elektro Primorska bo tudi v novem štiriletnem mandatnem obdobju vodil Uroš Blažica. Nadzorni svet družbe ga je soglasno imenoval za predsednika uprave za prihodnje mandatno obdobje.

Energetika

Energetika Ljubljana znižuje ceno zemeljskega plina

S 1. majem bo cena zemeljskega plina za gospodinjstva nižja za deset odstotkov.

Energetika

Začenja se gradnja jedrskih objektov odlagališča NSRAO v Vrbini

Z današnjim podpisom pogodbe med družbo ARAO in izbranim konzorcijem izvajalcev so izpolnjeni pogoji za izgradnjo jedrskega dela odlagališča za nizko- in srednje radioaktivne odpadke (NSRAO) v Vrbini pri Krškem.

Energetika

Podnebni tek: rezervnega planeta nimamo

Posledice podnebnih sprememb nas opozarjajo, da moramo začeti živeti drugače. Rezervnega planeta nimamo! To je sporočilo letošnjega Podnebnega teka, pri katerem je v preteklem tednu sodelovalo 174 vrtcev, osnovnih in srednjih šol in več kot 40.000 mladih. Podnebni tek se je zaključil s tekom in kolesarjenjem posavskih Ekošol v informacijskem središču GEN energije.

Splošno

PM Tržaška: Poznani po dobri volji, medsebojnem razumevanju in odličnih burgerjih

Na prodajnem mestu Petrol na Tržaški cesti v Ljubljani, ki ima dolgoletno tradicijo, so daleč naokoli znani tudi po odličnih beef burgerjih, ki jih s srcem in predanostjo pripravlja Jasmina Mladenović.

Splošno

Odlično partnerstvo za čistejšo naravo v Škocjanskem zatoku

V petek, 5. aprila, je skupina srčnih sodelavcev in sodelavk Petrola OEM Primorska – Novo mesto izvedla čistilno akcijo v največjem polslanem mokrišču v Sloveniji – Naravnem rezervatu Škocjanski zatok, ki se nahaja v močno urbaniziranem okolju ob mestu Koper.